Skip to main content

MI A MAGNOSOLV®?

A Magnosolv magnéziumhiány megelőzésére és megszüntetésére alkalmazott vény nélküli gyógyszer.

1 tasakban 365 mg magnézium van, amely fedezi a felnőttek ajánlott napi magnéziumbevitelének 97,3%-át. Az ajánlott adag felnőttek és serdülők számára naponta 1-2 tasak, lehetőleg étkezések közötti időben.10-14 éves gyermekeknek naponta 1/2-1 tasak, 6-9 éves gyermekeknek pedig naponta 1/2 tasak ajánlott.

MI A MAGNOSOLV®?

A Magnosolv egy olyan cukormentes granulátum, amelyet egy pohár vízben kell feloldani. A formuláció biztosította citromsavas környezetben a Mg-oxidból és Mg-karbonátból a magnézium-ionok teljesen kioldódnak, így ez a szervezet számára lehetővé teszi a könnyű, szükséglettől függő felszívódást.

A Magnosolvot sportolók, fogyókúrázók, terhesek és laktózérzékenyek is alkalmazhatják, mivel nem tartalmaz cukrot, illetve laktózt sem.

Magnézium 365

365 MG MAGNÉZIUM/ TASAK

Magnézium 100%

FEDEZI A NAPI AJÁNLOTT MAGNÉZIUMBEVITEL KÖZEL 100%-ÁT

Vény nélkül kapható

VÉNY NÉLKÜL KAPHATÓ GYÓGYSZER

Vízben oldódó

VÍZBEN GYORSAN OLDÓDIK, KELLEMES CITROM ÍZE VAN

Cukormentes

CUKORMENTES

Laktózmentes

LAKTÓZMENTES

MIKOR AJÁNLOTT BEVENNI?

Ajánlott az étkezések között meginni, ezzel is elősegítve a magnézium hasznosulását.

MAGNOSOLV ÉS A SPORT

Aktív sportolók esetében az anyagcsere felgyorsul, az izomműködés erőteljesen növekszik, és a verejtékezés során fokozódik számos ásványi anyag – köztük a magnézium – vesztése. Ezen kívül az intenzív terhelés alatt jelentős tartalékokat is felhasznál a szervezet. A megfelelő magnéziumellátottság azért is fontos, mert a magnézium izomgörcsoldó hatással is rendelkezik.

Magnosolv és az élsport

TOPOGRANULÁCIÓ A KIVÁLÓ OLDÓDÁSÉRT

A Magnosolv granulátumot a Gerhard Gergely által kifejlesztett és szabadalmaztatott „topogranulációs” technológiával állítják elő. Ez az eljárás különbözik a hagyományos granulációs technológiáktól: az összetevőket ez esetben ugyanis nem gyors egyirányú keveréssel, hanem kíméletes és többirányú mozgatással, úgynevezett „hinta-technológiával” homogenizálják, majd vákuumban granulálják. A kétféle granulálási eljárás során a létrejött kristályok fizikai-kémiai tulajdonságai, így oldhatósági sajátosságai is eltérőek.

A topogranulációval előállított Magnosolv előnye a növekedett stabilitás (eltarthatóság) és a hatóanyag gyorsabb oldódása. Az oldódást elősegítő citromsav és a szacharin a cukorbetegek számára is kellemes citromos ízt biztosít.

Magnosolv TV reklám

GYIK

Az oldódást elősegítő citromsav és a szacharin a cukorbetegek számára is kellemes citromos ízt biztosít.
A Magnosolv granulátum nem tartalmaz cukrot, ezért diétázók és cukorbetegek is szedhetik, azonban a veseműködés zavara és kiszáradás esetén nem alkalmazható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

A magnézium élettani szerepe
Az emberi szervezetben a magnézium a negyedik legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyag. A teljes mennyisége (kb. 25 g) kétharmada a csontokban, fogakban, egyharmada a lágyszövetekben található…
Tovább olvasom
Magnézium és a táplálkozás
A magnézium széles körben elterjedt a növényi és állati élelmiszerekben, valamint az italokban. Jó források a zöld leveles zöldségek, például a spenót, a hüvelyesek, a diófélék, a magvak és a teljes kiőrlésű gabonafélék…
Tovább olvasom
Magnéziumhiány okai
Rövid távon a szervezet alacsony magnéziumszintje nem okoz nyilvánvaló tüneteket. Ha az egészséges emberek kevesebb magnéziumot visznek be, akkor a vesék igyekeznek gondoskodni a megfelelő magnéziumszintről...
Tovább olvasom
Kóros magnéziumhiány
Magnéziumhiány alakulhat ki a következő kóros állapotok, illetve betegségek következtében...
Tovább olvasom