Skip to main content

Töltsd fel magad!

Mindenhol azt hallod, hogy milyen fontos a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás? Nos, nem véletlenül. A testedben minden egyes porcikádnak szüksége van a vízre. A kiegyensúlyozott táplálkozásnak is igen fontos részét képezi a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás. Nézd meg, naponta mennyi vízre van szüksége a szervezetnek!

Pár egyszerű adat megadásával tudd meg, hogy mennyi a szervezeted javasolt napi vízbevitele!

A megadott adatok alapján a szervezet ajánlott napi vízbevitele: 0 ml.

A vízbeviteli ajánlás teljes napi vízbevitelként értendő, ami magában foglalja az italokból (ideértve az ivóvizet) származó vizet és az ételek nedvességtartalmát. Általában feltételezik, hogy az ételek hozzájárulása a teljes étrendi vízfogyasztáshoz 20-30%, míg 70-80% italokból származik. Ez a viszony nem állandó, és függ az ital típusától és az ételválasztástól.
Ez a beviteli ajánlás csak mérsékelt környezeti hőmérsékleti és fizikai aktivitási körülményekre vonatkozik. Szélsőséges hőmérsékleti viszonyok és fizikai terhelés mellett felmerül extra folyadék- és elektrolitszükséglet, amelyet szükséges pótolni.

A kalkulátor adatainak forrása:
EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition, and Allergies (NDA). Scientific opinion on dietary reference values for water. EFSA Journal 2010;8(3):1459