Magnézium és a diéta
Mivel a magnézium az emberi szervezet egyik legfontosabb ásványi anyaga, sejtjeink működéséhez pedig elengedhetetlen, nagyon fontos, hogy elegendő figyelmet szenteljünk a megfelelő mennyiségű magnéziumbevitelnek, amire diétázás és fogyókúra alatt hajlamosak vagyunk kevésbé odafigyelni. Nem ajánlott azonban elsiklani a magnézium fontossága felett, különösen azért sem, mert egyes ételek segítik, míg mások akadályozzák a magnézium felszívódását a szervezetben. Gátolják például a magas zsírtartalmú ételek, az alkohol vagy a szénsavas üdítők.
Számtalan olyan magasabb magnézium tartalmú étel van, amely kiválóan beilleszthető a diétába is. Fogyasszunk spenótot, sóskát és kelkáposztát. Nassoljunk diót, mandulát, kesudiót és tökmagot, vagy szórjuk meg salátánkat velük. A babfélék, a sárgaborsó és a lencse is kiváló magnéziumforrás, de a banán és az avokádó is magas magnéziumtartalommal rendelkezik.1