Az emberi szervezetben a magnézium a negyedik legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyag. A teljes mennyisége (kb. 25 g) kétharmada a csontokban, fogakban, egyharmada a lágyszövetekben található…
A magnézium széles körben elterjedt a növényi és állati élelmiszerekben, valamint az italokban. Jó források a zöld leveles zöldségek, például a spenót, a hüvelyesek, a diófélék, a magvak és a teljes kiőrlésű gabonafélék…
Rövid távon a szervezet alacsony magnéziumszintje nem okoz nyilvánvaló tüneteket. Ha az egészséges emberek kevesebb magnéziumot visznek be, akkor a vesék igyekeznek gondoskodni a megfelelő magnéziumszintről...
A mikrotápanyagok jelentős része vízben oldódik, így ezek főzés közben a főzővízbe kerülnek, és rengeteg tápanyag vész kárba, ha ezt kiöntik. Érdemes ezért inkább...
A magnézium készítmények kölcsönhatásba léphetnek, vagy befolyásolhatják bizonyos gyógyszerek hatását. Itt található néhány példa: Az oszteoporózis kezelésére használt biszfoszfonátok nem jól szívódnak fel...
Nincsen két egyforma terhesség, és minden kismama igénye más, az azonban elmondható, hogy a szervezet vitamin- és ásványianyag-igénye várandósság során megnövekszik. A megfelelő mennyiség biztosítása mind a magzat fejlődése, mint az anyuka egészsége miatt…
Mindannyiunknak ismerős az az érzés, amikor a mindennapi mókuskerék maga alá darálni látszik minket. Ha úgy érezzük, hogy folyamatos stressz és nyomás alatt állunk, feszültek, ingerlékenyek vagyunk, sokszor szorongunk, mindezek együtt állása...
Mivel a magnézium az emberi szervezet egyik legfontosabb ásványi anyaga, sejtjeink működéséhez pedig elengedhetetlen, nagyon fontos, hogy elegendő figyelmet szenteljünk a megfelelő mennyiségű magnéziumbevitelnek, amire diétázás és fogyókúra alatt...
Minden életszakaszunkra igaz, de időskorban különösen fontos, hogy odafigyeljünk szervezetünk ásványi anyag és nyomelem egyensúlyára. A megfigyelések szerint az idősebb felnőttek jellemzően kevesebb magnéziumot visznek be étrendjükkel, mint a fiatalabb…